Naslovnica Sport Oglasio i Nick Kyrgios, najveći kritičar Novaka Đokovića

Oglasio i Nick Kyrgios, najveći kritičar Novaka Đokovića

71

Iako se mjesecima, pa i godinama, učestalo verbalno iživljavao na Đokoviću, kontroverzni Australac je, vidjevši kako izgleda kada se tako ponaša svjetska javnost, zapravo stao u njegovu odbranu

U poplavi reakcija na situaciju Novaka Đokovića u Australiji mnogi su s nestrpljenjem iščekivali što reći ima Nick Kyrgios, zločesti dečko svjetskog tenisa, koji je koristio svaku priliku da kritizira srpskog kolegu zbog njegova ponašanja i uvjerenja.

Australac se konačno oglasio, ali u drukčijim tonovima od očekivanih. Iako je ustvrdio da je Đoković sam kriv za svoju situaciju jer se nije vakcinisao, prave je kritike uputio – čovječanstvu.

“Definitivno vjerujem u poduzimanje mjera, vakcinisao sam se zbog drugih i zbog zdravlja svoje majke. Ali način na koji se bavimo Novakovom situacijom je loš, jako loš. Svi ti memovi, naslovi… On je jedan od naših najvećih šampiona, ali, na kraju, i on je samo čovjek. Morate biti bolji”, napisao je Kyrgios.

Look I definitely believe in taking action, I got vaccinated because of others and for my mums health, but how we are handling Novak’s situation is bad, really bad. Like these memes, headlines, this is one of our great champions but at the end of the day, he is human. Do better.

— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) January 7, 2022

Iako se mjesecima, pa i godinama, učestalo verbalno iživljavao na Đokoviću, kontroverzni Australac je, vidjevši kako izgleda kada se tako ponaša svjetska javnost, zapravo stao u njegovu odbranu.

Prethodni članakPOVODOM PRAVOSLAVNOG BOŽIĆA DELEGACIJA GRADSKE UPRAVE BIHAĆ POSJETILA PAROHIJSKI DOM
Naredni članakAmbasador SAD-a: Sankcije su upozorenje svima koji su prijetnja stabilnosti i suverenitetu BiH