Naslovnica Sport Oglasio se i ATP nakon izbacivanja Đokovića iz Australije

Oglasio se i ATP nakon izbacivanja Đokovića iz Australije

63

“Želimo mu sve najbolje i veselimo se što ćemo ga uskoro ponovno vidjeti na terenu”, objavio je ATP, dodavši da svim igračima snažno preporučuje vakcinisanje

Nakon što je australski sud u nedjelju odlučio poništiti vizu izdanu prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću te mu je tako onemogućen nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu, oglasilo se i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP), koje je Đokovićev izostanak s turnira ocijenilo gubitkom za tenis.

“Današnja odluka kojom se poništava viza Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju označava završetak žalosnog slijeda događaja. Odluke zakonodavnih vlasti vezane za javno zdravlje moraju se poštivati. Potrebno je dodatno vrijeme kako bi se izvukle pouke iz ove situacije.

Bez obzira na to kako smo došli do ove točke, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegov izostanak s Australian Opena je gubitak za igru.

Znamo koliko su turbulentni bili posljednji dani za Novaka i koliko je želio braniti svoj naslov u Melbourneu. Želimo mu sve najbolje i veselimo se što ćemo ga uskoro ponovno vidjeti na terenu”, objavio je ATP, dodavši da svim igračima snažno preporučuje vakcinisanje.

Autor: Hina

Prethodni članakFrontex: Broj ilegalnih prelazaka EU granice dosegao predpandemijski nivo
Naredni članakU Izraelu više od 500.000 ljudi dobilo četvrtu dozu vakcine protiv Covida