Naslovnica Svijet Oglasio se jedan od policajaca sa snimke na kojoj se pjevaju četničke...

Oglasio se jedan od policajaca sa snimke na kojoj se pjevaju četničke pjesme

77

– Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst, kaže policajac

Nakon što je društvenim mrežama počela kružiti skandalozna snimka pripadnika Policijske uprave Priboj koji se vesele uz stihove četničke pjesme, na Facebooku se oglasio Dragan Zeković, jedan od policajaca sa snimke.

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim uputiti izvinjenje svima koje je povrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam, NIJE trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo.

Ovu pjesmu nije pjevao cijeli kafić, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može vidjeti na snimci. Za vrijeme proslave, nije bilo muzike uživo već je ista puštana s liste skinute s interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja). Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme. Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usred nenamjernog emitiranja sporne pjesme.

Svima želim puno zdravlja i uspjeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima s obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagirati isključivanjem muzike. Svako dobro”, napisao je Zeković.

Policajci sa snimke pjevali su užasne poput:

“Srebrenice, tako si mi mila,

Dabogda se triput ponovila,

Oj, Pazaru, novi Vukovaru,

Oj, Sjenice, nova Srebrenice,

Oj, Fatima, đe su ti dimije,

u četnika oko redenika…”

Prethodni članakNjemački ministar zdravstva poziva na stroža pravila
Naredni članakDoktori o epidemiološkoj situaciji u BiH: “Čeka nas uzbudljiv vikend”