Naslovnica Bosna i Hercegovina Ogroman interes Sarajlija za vakcinaciju u Sarajevo City Centeru

Ogroman interes Sarajlija za vakcinaciju u Sarajevo City Centeru

42

Od 10 do 15 sati građanima su na ovoj lokaciji raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac

Veliki broj građana Sarajeva u nedjelju je odlučio da se vakciniše protiv COVID-19 na punktu u Sarajevo City Centeru (SCC), a u pitanju je akcija “Vakcinacija prema građanima”, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu akciju organizovao je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana.

Tokom subote na ovoj lokaciji aplicirano 430 doza vakcina protiv koronavirusa i to 56 prvih, 68 drugih i 306 trećih doza.

Građanima su na raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu, a danas će vakcinacija u SCC trajati od 10 do 15 sati.

Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra prošle godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na ovaj način vakcinisano više od 10.000 osoba.

Na ovim punktovima vakcinišu osobe svih starosnih grupa, među kojima i veliki broj mladih.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Prethodni članakVišković se oglasio o slučaju obuljbe djeteta u Domu “Rada Vranješević”
Naredni članakDel Potro se vraća na teren poslije dvije i po godine