Naslovnica Bosna i Hercegovina Optužena uposlenica banke: Prevarama na bankomatima otuđila 106.000 KM!?

Optužena uposlenica banke: Prevarama na bankomatima otuđila 106.000 KM!?

67

Optužena se tereti da je od marta 2008. do septembra 2011. godine obavljajući poslove voditelja poslovnice UniCredit banke u Sarajevu sačinjavala naloge za više klijenata banke koji nisu zahtjevali kredite po Visa Clasic karticama, niti povećanje limita za tekuće račune

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Elvede Čaušević zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužena se tereti da je od marta 2008. do septembra 2011. godine obavljajući poslove voditelja poslovnice UniCredit banke u Sarajevu sačinjavala naloge za više klijenata banke koji nisu zahtjevali kredite po Visa Clasic karticama, niti povećanje limita za tekuće račune.

Tako je potpisujući se u ime klijenta i banke vršila odobrenje Visa Clasic kredita i povećanje prekoračenja na računu za fizičke osobe, a novac zadržavala sa sebe i to iznos od 65.000,00 KM.

Istovremeno, optužena se tereti da je prilikom punjenja bankomata unosila manje novčane iznose od onih podignutih iz trezora. Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000,00 KM koji je optužena zadržala za sebe.

Postupajući tužilac predložio je u optužnici zabranu obavljanja funkcije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti. Također je predloženo sudu da optužena nadoknadi štetu u iznosu od 106.000,00 KM koju je pričinila banci.

Prethodni članakÐoković još uvijek prvi teniser svijeta, hoće li to biti i nakon AO zavisi od dva tenisera
Naredni članakMUP Srbije objavio neviđene snimke nestalog mladića iz Hrvatske u Beogradu