Naslovnica Bosna i Hercegovina Organizacija Pomozi.ba u toku prošle godine donirala 3,8 miliona KM

Organizacija Pomozi.ba u toku prošle godine donirala 3,8 miliona KM

69

U toku decembra donirano je oko 600.000 konvertibilnih maraka u svrhu liječenja oboljelih bh. građana

Organizacija Pomozi.ba u toku 2021. godine donirala je 3,8 miliona konvertibilnih maraka (KM) u svrhu liječenja oboljelih bh. građana, a od tog iznosa, samo u toku decembra donirano je oko 600.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“U odnosu na 2020. godinu kada smo donirali 1,8 miliona KM, u 2021. imamo povećanje od velikih 2 miliona KM. Također, došlo je i do povećanja broja upita, te smo u 2021. godini dobili blizu 1.000 zahtjeva za pomoć u liječenju”, navode iz Pomozi.ba.

Dodaju da su, pošto nisu u stanju pokretati toliko apela za pomoć, osnovali trajni fond za liječenja kojim prikupljaju sredstva na više načina. Jedan od načina je trajni humanitarni broj 17021, drugi je projekat “Najbolji obrok u mjesecu”. Donacije su moguće i putem web kampanje Udruženja Pomozi.ba.

“Često imamo zahtjeve za pomoć gdje ljudi s jedne strane ne žele ići javno sa apelom, kada npr. roditelji ne žele izložiti dijete javnosti, a potrebna su im velika finansijska sredstva. S druge strane, jako je teško prikupiti ta finansijska sredstva, ukoliko ne idemo javno i sa apelom”, istakli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Dodali su da je zato bitno da imaju trajni fond za prikupljanje sredstava, kako bi mogli pomoći što većem broju oboljelih bh. građana. Izrazili su zahvalnost svima koji su ih na bilo koji način podržavali prethodnih godina i donirali u svrhu liječenja.

Prethodni članakVlasti odlučile uvesti zdravstveni porez stanovnicima koji nisu vakcinisani
Naredni članakSAD traže istragu o mimohodu u Banjoj Luci, zabrinjava ih veličanje ratnih zločina