Naslovna Magazin Ostao je bez udova nakon neuspješnog pobačaja, a sada je svjetski prvak u plivanju

Ostao je bez udova nakon neuspješnog pobačaja, a sada je svjetski prvak u plivanju

Od admin
A+A-
Resetiraj

Ernie Gawilan uspio je preživjeti pokušaj okončanja života i postao svjetski prvak u plivanju.
Neka djeca imaju užasan početak života, ali u njima postoji pravi borac koji im može pomoći da prebrode svoje poteškoće i inspirirati druge. Ovo je upravo slučaj s Erniejem Gawilanom, prvim filipinskim osvajačem zlatne medalje na Azijskim para igrama.

Impresivni mladi sportaš preživio je pokušaj majke da ga pobaci. No, uslijed pokušaja ostao je bez obje potkoljenice i nerazvijene lijeve ruke.
Da stvar bude gora, nakon njegova rođenja otac je napustio obitelj, a majka mu je umrla od kolere samo pet mjeseci kasnije. Beba je ostala siroče, ali je njegov djed preuzeo brigu o njemu.

Kasnije, s devet godina, dječak je upoznao poslovnog čovjeka Vicentea Ferrazzinija, koji je potaknuo djeda da pošalje dječaka u centar za obuku za osobe s invaliditetom. Tamo su se o njemu brinule časne sestre.
Budući prvak u plivanju

Nakon što je stekao osnovno obrazovanje, Ernie se preselio u drugi centar za obuku. I tu je zapravo započela njegova plivačka karijera. Iako, kako je sportaš rekao u intervjuu za SPIN.ph 2014.:
“Sigurno sam bio dobar plivač još u majčinoj utrobi jer sam preživio abortus.”

Plivač je također objasnio da je tijekom djetinjstva trpio mnogo maltretiranja zbog svojih fizičkih razlika. No, na sve kaže: “Kada sam u vodi, moj fizički nedostatak nije bio vidljiv … izgledam kao normalna osoba.”
Uz njegovu strast prema vodi došlo je i veliko umijeće. Trener plivanja, Jude Corpuz, uočio je njegove talente i zamolio ga da se pridruži plivačkom timu koji je stvorio za osobe s invaliditetom.

Od svog prvog plivačkog natjecanja 2008., Gawilan se nastavio natjecati na daljnjim međunarodnim natjecanjima, skupivši usput impresivan niz medalja.
Kako je istaknuo u filmu Gawilan, koji govori o njegovom iskustvu sa zlostavljanjem i plivačkoj karijeri, Ernie kaže da je uz ljubav i podršku ljudi oko sebe uspio preboljeti sram koji je osjećao zbog svoje fizičke različitosti, i izaći iz svoje ljušture. Jednostavno rečeno:
“Postoji svrha za nas u ovom svijetu. Moramo biti borci u životu.”

View this post on Instagram

A post shared by Ernie Gawilan (@ernie.gawilan)

Kao što je plivački prvak nedavno objavio na svojim društvenim mrežama, sada je u punom treningu za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, dodavši: “Svakog dana radim sve više kako bih pomaknuo granice mogućeg – i na terenu i u svom zajednica.”

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE