Naslovnica Bosna i Hercegovina Ostavka Mirsada Kukića je imperativ, ako se ne desi izlazimo iz Vlade...

Ostavka Mirsada Kukića je imperativ, ako se ne desi izlazimo iz Vlade TK

102

“Ovu ostavku smatramo imperativom, ako do nje ne dođe, Naša stranka neće više podržavati Vladu Tuzlanskog kantona”, poručili su iz Naše stranke

Nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankciju Mirsadu Kukiću, predsjedniku PDA, reagovali su iz Naše stranke:

“Ulazak u vlast u Tuzlanskom kantonu sa neprirodnim partnerima kao što je PDA za nas u Našoj stranci bio je prihvatljiv jedino uz programsku platformu. Najznačajniji dio te platforme nama u Našoj stanci bila je borba protiv korupcije, što je kroz naš rad prepoznala i međunarodna zajednica. Naša borba protiv korupcije nije samo deklarativna što smo nedavno potvrdili donošenjem Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u TK, koji je predložila naša ministrica Una Harčin.

Umiješanost u koruptivne aktivnosti crvena je linija naše saradnje. Vlast koja je odlučna za djelovanje protiv korupcije ne smije dozvoliti da jedan od predvodnika bude pod sankcijama zbog korupcije. Nadamo se da će ovo shvatiti u PDA i da će Mirsad Kukić odmah podnijeti ostavke na sve funkcije u ovoj stanci. Ovu ostavku smatramo imperativom, ako do nje ne dođe, Naša stranka neće više podržavati Vladu Tuzlanskog kantona”, poručili su iz Naše stranke.

Prethodni članakOdermatt prvi Švicarac nakon 14 godina koji je pobijedio u Adelbodenu
Naredni članakBiden: SAD će “odlučno odgovoriti” ako Rusija napadne Ukrajinu