Naslovnica Magazin Osuđen muškarac koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šulić

Osuđen muškarac koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šulić

48

Advokat optuženog istaknuo je da njegov štićenik zna da nema opravdanja ni izgovora za taj čin. Levent je prihvatio odgovornost i sve je priznao

Alsin Levent, koji je skrivio nesreću u kojoj je prije tri godine poginuo pjevač Šaban Šaulić i klavijaturista Mirsad Kerić, osuđen je na tri godine zatvora.

Suđenje je održano u njemačkom gradu Güterslohu, a na suđenju su bili i članovi porodice Šaulić. Izazvalo je ogroman interes u Njemačkoj, a sud je dobio rekordan broj prijava za akreditacije novinara.

Advokat optuženog Leventa istaknuo je da njegov štićenik zna da nema opravdanja ni izgovora za taj čin. Levent je prihvatio odgovornost i sve je priznao.

“Žao mi je, ne mogu nikome pogledati u oči”, rekao je porodicama u sudnici.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu Mazda 6 izazvao tešku nesreću na cesti A2 u blizini Gütersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Unfalltod von Musiker Saban Saulic: Prozess startet https://t.co/5sGKnYNbqv pic.twitter.com/0EXUCqecZp

— Die Glocke, Oelde (@DieGlocke) January 20, 2022

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50. Do 9:30 put je bio neprohodan jer su vatrogasci dva sata četvero ozlijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih automobila.

Skoro 3 godine nakon tragedije u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, u njemačkom Güterslohu počelo sudjenje Leventu A. kojeg optužnica tereti za dvostruko ubojstvo iz nehata. Veliki medijski interes u DE, suđenje bi danas moglo biti okončano. Familija ŠŠ je u sudnici. pic.twitter.com/2BbCN3vUir

— Srećko Matić (@srecko_matic) January 20, 2022

Prethodni članakBIHAĆ: U KRUGU KANTONALNE BOLNICE ODRŽAN POLUSATNI ŠTRAJK UPOZORENJA
Naredni članakBritanski mediji: Barcelona želi dovesti Traorea