Naslovnica Bosna i Hercegovina Osuđen organizator koride u Čevljanovićima, uzimao pare iz Mjesne zajednice

Osuđen organizator koride u Čevljanovićima, uzimao pare iz Mjesne zajednice

1

Optuženi je već vratio iznos od 8.434 KM, dok će preostali dio, u iznosu od 10.000 KM vratiti u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom opoziva uslovne osude

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Besima Gljivu zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pronevjera u službi.

Gljiva je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optuženi se tereti da je od 2014. do 2018. godine u svojstvu predsjednika Mjesne zajednice Gajevi u Općini Ilijaš, bez saglasnosti i odluka Mjesne zajednice raspolagao novcem koji je prikupljen od više firmi koje su uplaćivale za potrošnju vode i instalaciju novih priključaka sa vodovne mreže Mjesne zajednice Gajevi.

Tako je pričino štetu u iznosu od 14.634,80 KM.

Istovremeno, tereti se i da je sebi uzeo novac sa računa Mjesne zajednice u iznosu od 3.800 KM. Optuženi je već vratio iznos od 8.434 KM, dok će preostali dio, u iznosu od 10.000 KM vratiti u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom opoziva uslovne osude.

Inače, Gljiva je je je jedan od organizatora koride u Čevljanovićima.

Prethodni članakPrije četiri godine utrčao je na teren i udario Grealisha, sad je pronađen mrtav