Naslovna USK Otvoren ured za borbu protiv korupcije u Unsko-sanskom kantonu (VIDEO)

Otvoren ured za borbu protiv korupcije u Unsko-sanskom kantonu (VIDEO)

Od admin
A+A-
Resetiraj

Uz susret s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, američki ambasador Michael Murphy danas je prisustvovao i svečanom otvoru Ureda za borbu protiv korupcije USK.
Uz ministre u Vladi, skupštinske zastupnike ovom svečanom činu prisustvovali su i predstavnici  EU delegacije, Misije OSCE-a i Ureda visokog predstavnika u našoj zemlji.

Zakon o provjeri i prijavi  imovine nosilaca javnih funkcija, osnovni je temelj za rad ovog Ureda, ali i usvajanje drugih zakona stvoriti će uvjete veće transparentnosti provođenju i poštivanju zakona u USK.
U situaciji kada je Bosna i Hercegovina  najviše nazadovala u borbi protiv korupcije zadnjih 10 godina, što je pokazala analiza Indeksa za percepcije korupcije za 2021. godinu, koju redovno provodi Transparent International, aktivnost Ureda ključna je za normalno funkcionisanje cijelog USK.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE