Naslovnica Sport Ovacije za Lanu Pudar u rodnom gradu: Obećana skora izgradnja olimpijskog bazena...

Ovacije za Lanu Pudar u rodnom gradu: Obećana skora izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru

79

Ponosna sam što sam svoj grad i državu predstavila u dobrom svjetlu. Nadam se da na ovome nećemo stati, već da ćemo se ovdje radovati i novim medaljama. Nadam se da će vlasti u Mostaru i Bosni i Hercegovini uskoro izgraditi Olimpijski bazen, kazala je na oduševljenje Mostaraca Lana Pucar, najbolja plivačica BiH, koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju

Bronzana sa Svjetskog prvenstva u plivanju u Abu Dabiju Lana Pudar svečano je večeras dočekana u rodnom Mostaru. Organizatori svečanosti koja je održana na pozornici mostarskog Adventa bili su Gradska uprava i Sportski savez Mostara, a prisutnima su se osim Lane obratili i čelni ljudi Grada. Oni su najavili skori početak gradnje olimpijskog bazena u Mostaru, što su prisutni pozdravili ovacijama. Lana je zahvalila prisutnima na podršci, kazavši da će se truditi da u budućnosti bude još i bolja.

“Vašu podršku imam od samog početka i hvala vam na njoj. Ponosna sam što sam svoj grad i državu predstavila u dobrom svjetlu. Nadam se da na ovome nećemo stati, već da ćemo se ovdje radovati i novim medaljama. Nadam se da će vlasti u Mostaru i Bosni i Hercegovini uskoro izgraditi olimpijski bazen“, kazala je na oduševljenje svih bh. šampionka.

Najbolja bh. plivačica priredila je senzaciju u Abu Dabiju, osvojivši bronzanu medalju u utrci na 200 metara leptir stilom u seniorskoj konkurenciji, nakon što je ljetos osvojila dvije medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu, te nastupila i na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju. Zvanično je jučer proglašena najboljom juniorkom u Evropi.

Prethodni članakGužve na graničnim prijelazima: Na ulazu u BiH velike kolone vozila
Naredni članakU Bihaću jutros 12 stepeni: Stiže “južina” koja nam donosi toplije vrijeme