Naslovnica Svijet Ovo je ruski zapovjednik za kojeg se tvrdi da je odgovoran za...

Ovo je ruski zapovjednik za kojeg se tvrdi da je odgovoran za masakr u Buči

61

Riječ je o potpukovniku Azatbeku Omurbekovu, zapovjedniku 64. ruske motorizirane brigade koja je bila uključena u okupaciju Buče, grada udaljenog oko 40 kilometara od centra Kijeva

Otpočeo je lov na “mesara iz Buče”, veterana nedavno blagoslovljenog od Ruske pravoslavne Crkve za kojega se osnovano sumnja da je odgovoran za strahotna i masovna zlodjela u predgrađu ukrajinskoga glavnog grada Kijeva.

Osumnjičenog za masovne zločine nad civilima u Buči identificirale su ukrajinske obavještajne službe u sinergiji s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi.

Riječ je o potpukovniku Azatbeku Omurbekovu, zapovjedniku 64. ruske motorizirane brigade koja je bila uključena u okupaciju Buče, grada udaljenog oko 40 kilometara od centra Kijeva.

Ruske trupe pod njegovom komandom sadistički su ubijale civile po kućama, a bilo je izvještaja i o brutalnim silovanjima žena i djece.

Nakon povlačenja ruskih trupa otkrivene su brojne masovne grobnice, kao i brojni leševi na otvorenom među kojima je bilo potpuno golih žena, s rukama vezanima na leđima.

This is Omurbekov Azatbek Asanbekovich the commander of unit 54 160 who committed the #Bucha massacre.In #Russia, the mothers of soldiers denounced the violence that reigned in this unit, the hazing, extortion, and the arbitrary power of these commanders. pic.twitter.com/W3aAkVcLcv

— Russian war crimes (@WCrimesRussian) April 5, 2022

Prethodni članakBritanski ministar: Svijet ovako nešto nije vidio od genocida u Bosni i Hercegovini
Naredni članakNew York Times: Objavljen snimak kako ruski agresori ubijaju biciklistu