Naslovnica Magazin Pas Vikon pobjednik Specijalizirane izložbe tornjaka

Pas Vikon pobjednik Specijalizirane izložbe tornjaka

59

Kako su istaknuli organizatori, to je bila veličanstveno prezentiranje njihove izvorne pasmine na ovogodišnjem Kupu kralja Tomislava gdje se moglo vidjeti neke od najljepših pasa ove rase u cijelom svijetu

Pas Vikon, vlasnika i uzgajivača Damira Badrova iz Livna pobjednik je Specijalizirane izložbe tornjaka.

U organizaciji Kinološkog kluba “Tornjak” iz Tomislavgrada te u suorganizaciji Kinološkog saveza BiH i Kinološkog saveza Herceg-Bosne u nedjelju je na igralištu Osnovne škole Ivan Mažuranić u Tomislavgradu održan Kup kralja Tomislava – Specijalizirana izložba bosanskohercegovačkog – hrvatskog pastirskog psa Tornjaka.

Kako su istaknuli organizatori, to je bila veličanstveno prezentiranje njihove izvorne pasmine na ovogodišnjem Kupu kralja Tomislava gdje se moglo vidjeti neke od najljepših pasa ove rase u cijelom svijetu.

Pokrovitelj izložbe je općina Tomislavgrad čime je predsjedniku Općinskog vijeća Tomislavgrad Iliji Papiću pripala čast da otvori ovu izložbu.

Na izložbi je sudjelovalo 45 pasa tornjaka iz BiH i Hrvatske unaprijed podijeljenih u nekoliko kvalifikacijskih razreda.

Svaki je razred imao svog pobjednika koji su nagrađeni medaljom, peharom i stiliziranim štitovima dok je ukupni pobjednik izložbe pas Vikon, vlasnika i uzgajivača Damira Badrova iz Livna.

Ocjenjivački dio izložbe u Tomislavgradu vodio je kinološki sudac Zdravko Pranić – Švabo iz Čapljine koji je naglasio da je izložba pokazala prilično dobru kvalitetu pasa tornjaka gdje su nijanse odlučivale o pobjedniku.

Autor: Fena

Prethodni članakNiko Kovač novi trener Wolfsburga
Naredni članakKULTURA SJEĆANJA: BITKA ZA KOBILJNJAK PRESUDNA U OSLOBAĐANJU BOSANSKE KRUPE