Naslovnica Magazin Pilot srušenog aviona spašen u zadnji čas ispred nadolazećeg voza

Pilot srušenog aviona spašen u zadnji čas ispred nadolazećeg voza

68

Dramatična videosnimka koju posjeduje Reuters prikazuje kako nekoliko policajaca oslobađa muškarca iz srušenog aviona, koji je pao ubrzo nakon polijetanja u četvrti Pacoima

Policija u Los Angelesu u Kaliforniji izvukla je pilota iz Cessne koja se srušila na željezničku prugu nekoliko sekundi prije nego što je voz udario u avion u nedjelju i smrskao ga.

Dramatična videosnimka koju posjeduje Reuters prikazuje kako nekoliko policajaca oslobađa muškarca iz srušenog aviona, koji je pao ubrzo nakon polijetanja u četvrti Pacoima, javljaju lokalni mediji. Policajci i pilot bili su samo nekoliko metara udaljeni od pruge kada je voz koji je prolazio uništio avion.

“Avion nije uspio uzletjeti i sletjeo je na željezničku prugu na saobraćajnoj raskrsnici. Samo nekoliko sekundi prije sudara, policajci su spasili pilota, a komad krhotine zamalo me pogodio”, rekao je Luis Jimenez, 21-godišnji kompozitor koji je snimio video.

Pilot je zadobio posjekotine i modrice, ali je u stabilnom je stanju, javljaju lokalni mediji. U vozu niko nije povrijeđen, javljaju lokalni mediji.

Videosnimak koji je policijska uprava Los Angelesa objavila na Twitteru pokazao je snimku kamere na kojoj policajci izvlače iz aviona pilota koji krvari.

Odjel je pohvalio svoje službenike napisavši u tvitu da su “pokazali junaštvo i brzu akciju spašavajući život pilotu koji je prisilno sletjeo na željezničku prugu”.

Prethodni članakFrancuzi poslali Srbe kući, a Hrvate u drugi krug
Naredni članakPenzioneri na ulicama: Svjesni smo da smo najbolja glasačka mašina