Naslovna USK Pjevač iz Sane je bio najveći zavodnik na estradi, a danas kažu da je “propao”: Kemal Malovčić rasprodaje imovinu!

Pjevač iz Sane je bio najveći zavodnik na estradi, a danas kažu da je “propao”: Kemal Malovčić rasprodaje imovinu!

Od admin
A+A-
Resetiraj

Folker je osamdesetih godina prošlog vijeka važio za velikog zavodnika na estradi, a godine su danas učinile svoje.
Folk pjevač Kemal Malovčić je napunio 77 godina, a za njim je uspješna, višedecenijska karijera. U jednom od posljednjih intervjua pričao je o odluci da proda lokal koji je dugo posjedovao.

– Riješio sam da prodam diskoteku koju sam držao. Na gornjem spratu je stambeni dio, a na donjem diskoteka. U diskoteci se nalazi i pokretna bina, kompletan inventar, dakle onaj ko se odluči na kupovinu ima sve spremno za rad. Oko diskoteke se nalazi i 11 duluma zemlje, ima veliki parking. Djeca ne žele iz inostranstva da dolaze i time se bave. Ako ne uspijem da prodam diskoteku, nastaviću da se bavim istim poslom. Kažu da sam propao, međutim, ja se bavim pjevačkim poslom preko 50 godina i sve mi je dosadilo. I pored toga što sam u penziji, ljudi stalno zovu da dođem i pjevam. Zarađujem od autorskih prava na Jutjubu, malo od autorskog djela što mi daje Sokoj i imam neka primanja u Bosni. Sva sreća pa sam na vrijeme počeo da uplaćujem penziju u Austriji. Od ‘95. imam njihovo državljanstvo i sada uživam njihovu penziju – rekao je tada Kemal Malovčić.
– Cijeli svijet sam proputovao, borio se, podizao i gradio. Na kraju shvatim da je zdravlje na prvom mjestu. U ona sretna vremena je bilo bolje, hit i karijera su išli spontano. Ako nisi imao dobru pjesmu, nisi mogao ništa ni da napraviš. Zaborave te i ne postojiš više.

On tvrdi da djeca ne žele da se bave njegovim poslom. Tri sina, kao i kćerka, krenuli su svojim putem.
– Djeca neće da nastave da se bave mojim poslom. Žive u Beču, završili su razne škole. Najstariji sin završio je školu za IT stručnjaka, kćerka se bavi glumom, snimila je dva albuma, ali je odlučila da privremeno napusti pjevanje. Drugi sin studira, dok je treći završio trgovačku školu i on je šef špara u Austriji – poručio je bio Malovčić.

Folker je osamdesetih godina prošlog vijeka važio za velikog zavodnika na estradi, a godine su danas učinile svoje. O njegovom ljubavnom životu mnogo se pisalo, a on priznaje da je žena u njegovom životu bilo na pretek.
Kemal se prvi put oženio 70-ih godina, a prvo dijete, kćerku Editu, dobio je davne 1978. godine. Iz trećeg braka dobio je troje dece, sinove Dženana, Kenana i Adina.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE