Naslovnica Bosna i Hercegovina Plenković: Radovi na Pelješkom mostu gotovi do kraja januara

Plenković: Radovi na Pelješkom mostu gotovi do kraja januara

69

Prema njegovim riječima, očekuje se da će druga i treća faza “biti pred okončanjem u svibnju odnosno lipnju”, dok bi “sama finalizacija četvrte faze uslijedila tijekom početka jeseni”

Radovi na Pelješkom mostu bit će okončani do kraja januara, a dobro napreduju i pristupne ceste pa će se preko mosta moći voziti tokom ovogodišnje turističke sezone, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak nakon obilaska radova na Pelješkom mostu.

Radovi na samom mostu su došli do zadnji desetak dana, a do kraja ovog mjeseca u planu je puno radno opterećenje mosta, nakon čega slijede tehnički pregledi, rekao je Plenković.

“U skladu s najavama, do kraja januara 2022. godine dovršava se izgradnja Pelješkog mosta”, rekao je Plenković.

Dodao je da “dobro napreduju” i druga i treća faza – izgradnje cesta na kojima rade austrijski Strabag i grčki Avax, kao i četvrta faza, kod Stona.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će druga i treća faza “biti pred okončanjem u maju odnosno junu”, dok bi “sama finalizacija četvrte faze uslijedila tokom početka jeseni”.

“To je u ovom trenutku ono što je dobro, ali to znači da će se prometovati preko Pelješkog mosta u ovoj turističkoj sezoni, a to znači bez prelazaka granica i gužvi u Neumu”, rekao je Plenković.

Time, kao je dodao, cijela Hrvatska postaje “propulzivna autodestinacija, što je izrazito važno u 2022. godini”, prenosi Hina.

Prethodni članakPremijerka Srbije za BBC potvrdila da je Đoković u problemu
Naredni članakSvjetski dan Brailleovog pisma: Knjige kao prozor u svijet