Naslovnica Svijet Plenković: Život se vraća u normalu, ali oprez je i dalje potreban

Plenković: Život se vraća u normalu, ali oprez je i dalje potreban

54

To je dobro i radi društvenih i gospodarskih aktivnosti, prometa, školstva, rada, dodao je Plenković, prenosi Hina

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak kako se Hrvatska popuštanjem epidemioloških mjera praktički život vraća u normalu, no kako je oprez i dalje potreban jer ljudi još uvijek umiru od covida.

Stožer je procijenio da su se stekli preduvjeti za znatno relaksiranje dosadašnjega režima epidemioloških mjera, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Praktički Hrvatska je sada u situaciji da se, osim posebnih režima u zdravstvenim i socijalnim ustanovama te uz preporuke, ali ne i obvezu nošenja maski u unutarnjim prostorima, polako dolazi u situaciju da se život vraća u normalni tok aktivnosti.

To je dobro i radi društvenih i gospodarskih aktivnosti, prometa, školstva, rada, dodao je Plenković, prenosi Hina.

“Sigurno je da ipak trebamo zadržati oprez, covid-19 je još uvijek tu i nažalost i dalje imamo ljude koji umiru od korone. Međutim činjenica je da je ova varijanta omikrona manje opasna za zdravlje nego što su bile ranije i zbog toga smo na tragu epidemioloških procjena donijele ove odluke”, rekao je premijer Plenković.

Premijer Plenković je osudio zločin u ukrajinskom Kramatorsku, gdje je za sada ubijenih 35 civila, a više od 100 ranjeno, poručivši kako je to još jedan dokaz brutalne ruske agresije na Ukrajinu koji hrvatska Vlada najoštrije osuđuje.

Autor: Fena

Prethodni članakSlovačka donirala Ukrajini raketni sistem S-300
Naredni članakTrener Bayerna: U Španiji nismo bili dovoljno dobri, to je bila ključna utakmica