Naslovnica Bosna i Hercegovina Podignuta optužnica protiv Eldina Hodžića zbog ubistva bivše supruge

Podignuta optužnica protiv Eldina Hodžića zbog ubistva bivše supruge

69

Hodžić je 4. jula ove godine ubio svoju bivšu suprugu Almu Kadić ispred kuće u naselju Boljakov Potok

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Hodžića koji je u julu ove godine ubio svoju suprugu.

“Potvrđena je optužnica protiv Eldina Hodžića zbog krivičnog djela Nasilje u porodici iz člana 222. stav 6. KZ F BiH, krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo kažnjivo po članu 74. stav 1. tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo. Optuženi se tereti da je dana 04.07.2021. godine, oko 17,30 sati, u ulici Mahmuta Bušatlije u Sarajevu, ispred kuće koju su koristili članovi porodice K.A., usmrtio člana svoje porodice koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao, potom ugrozio sigurnost prijeteći drugoj osobi i bez odobrenja nadležnog organa nabavio i držao vatreno oružje i municiju”, objavljeno je iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Eldinu Hodžiću.

Podsjećamo, Hodžić je 4. jula ove godine ubio svoju bivšu suprugu Almu Kadić ispred kuće u naselju Boljakov Potok, nakon čega se uputio ka Donjem Kotorcu gdje je kod njegove majke bilo njihovo maloljetno dijete.

U blizini naselja ga je policija uhapsila, a kod njega je pronađen pištolj za koji se sumnja da je korišten u ubistvu.

Prethodni članakBaldwin će morati predati telefon policiji na vještačenje
Naredni članakPapa Franjo: Žene koje su preživjele zlostavljanje nisu izgubile dostojanstvo