Naslovnica Svijet Pogledajte čime se sve služi ruska državna televizija

Pogledajte čime se sve služi ruska državna televizija

59

TV stanica je ubrzo uklonila snimku, a direktorica Nadežda Kolobajeva napisala je na Facebooku kako snimka nije nastala u Ukrajini

Nevjerovatni su i apsurdni razmjeri ratne propagande kojima se služe Rusi. Tako su, kako javlja britanski BBC na jednom od televizijskih kanala objavili snimku na kojoj se vidi lutka, tvrdeći da se radi o sceni kojom će se Ukrajinci poslužiti kako bi dokazali nepostojeće ratne zločine.

No, ispostavilo se da je riječ o isječku iz televizijske serije koja je snimana u okolici Sankt Petersburga.

Snimku je objavila državna televizija “Rossiya 24” uz komentar kako se “očigledno radi o pokušaju prikazivanja lutke kao mrtvog tijela u Ukrajini”. Reporter je pritom “pojasnio” kako Ukrajinci učestalo koriste lutke kako bi prikazali lažne leševe, dodavši da se takve snimke šire putem društvene mreže Telegram, no nije naveo bilo kakve dokaze.

TV stanica je ubrzo uklonila snimku, a direktorica Nadežda Kolobajeva napisala je na Facebooku kako snimka nije nastala u Ukrajini već je snimljena 20. marta u Vsevoložku.

Dodala je kako su dvije osobe koje se vide na snimci kako nose lutku koordinator statista i njegov asistent, a otkrila je i da se lutka zove Albertik.

Rossiya 24 zasad se nije službeno oglasila o slučaju, piše BBC.

You couldn't make it up

Russian state TV has taken a video from the set of a Russian series filmed near St Petersburg on 20 March and told viewers that it sbows Ukrainians preparing fake corpses for the scene of a “staged” attack by Russian forces on Ukrainian civilians pic.twitter.com/ccI6b1FeWv

— Francis Scarr (@francska1) April 8, 2022

Prethodni članakBh. nogometašice slavile u Crnoj Gori
Naredni članakArjen Robben istrčao prvi maraton u životu: Nije bilo zabavno