Naslovnica Svijet Pogledajte prizore iz Istanbula, kažu da je situacija izrazito teška

Pogledajte prizore iz Istanbula, kažu da je situacija izrazito teška

47

Obilne snježne padavine, koje su meteorolozi proteklih dana i najavili, pogodile su danas Istanbul, naročito zapadne dijelove najmnogoljudnijeg grada u Turskoj

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, izvijestio je da je u nekim dijelovima grada sinoć izmjereno čak 85 centimetara snijega, te da su mnoge ceste u gradu zatvorene, javlja Anadolu Agency (AA).

Obilne snježne padavine, koje su meteorolozi proteklih dana i najavili, pogodile su danas Istanbul, naročito zapadne dijelove najmnogoljudnijeg grada u Turskoj. Aerodrom Istanbul zatvoren je za letove zbog obilnih snježnih padavina.

Gradonačelnik Imamoglu je pratio aktivnosti Centra za koordinaciju katastrofama (AKOM), a snježne padavine koje su danas pogodile Istanbul opisao je kao “katastrofalne”.

U nekim dijelovima Istanbula visina snježnog prekrivača približila se jednom metru.

“U nekim dijelovima Arnavutkoya, Basaksehira i Sultangazija izmjerena je visina snijega 80-85 centimetara. Južno se spušta na 50-60 centimetara”, rekao je Imamoglu.

Navodeći da rade u koordinaciji sa Uredom guvernera i AFAD-a, Imamoglu je naveo da je “mnogo cesta koje su zatvorene. Postoje ceste gdje je saobraćaj otežan, ali i ceste sa potpuno obustavljenim saobraćajem. Ulažemo intenzivne napore svake minute da budemo uz naše građane koji su u vrlo teškoj situaciji”.

Prethodni članakSlučaj koji je pratio cijeli svijet: U bilježnici otkriveno ko je ubio Gabby Petito
Naredni članakDom naroda prihvatio Nacrt budžeta FBiH za 2022. godinu