Naslovnica Magazin Policija uhapsila muškarca dok je čekao da primi osmu dozu vakcine protiv...

Policija uhapsila muškarca dok je čekao da primi osmu dozu vakcine protiv koronavirusa

70

Ostala četvorica osumnjičenih iskoristili su njegovu nevolju i lične prilike u svoju korist i naveli ga na krivično djelo, uprkos mogućim posljedicama po njegovo zdravlje

Policija u Sloveniji je uhapsila muškarca koji je primio sedam doza vakcine protiv koronavirusa i čekao osmu, javlja Anadolu Agency (AA)

Kako navode policijski zvaničnici dok je čekao prijem osme doza, policija je uhapsila muškarca koji je već primio sedam doza vakcine.

U protekla dva mjeseca bio je vakcinisan na raznim mjestima za vakcinaciju i identificirao se imenima ljudi kako bi im dao očiglednu potvrdu o primanju vakcine.

Kriminalisti su optužili petoricu muškaraca sa područja Gorenjske i Ljubljane za manipulaciju vakcinacijom protiv COVID-19. Sumnja se na lažnu provjeru sadržaja.

Kako je saopšteno iz PU Kranj, prvoosumnjičeni se u posljednja dva mjeseca na mjestu cijepljenja legitimirao u ime preostalih osumnjičenih i vakcinisao se kako bi im dao očigledan certifikat.

Prije nego što ga je policija privela, muškarac je primio prvu dozu vakcine za trojicu suosumnjičenih, druga je naručena. Već je primio dvije doze vakcine za četvrtog osumnjičenog i za sebe. Muškarac je primio ukupno sedam doza vakcine i uhapšen je u pokušaju osme vakcinacije.

Dobio je novac za vakcine koje je primio. Ostala četvorica osumnjičenih iskoristili su njegovu nevolju i lične prilike u svoju korist i naveli ga na krivično djelo, uprkos mogućim posljedicama po njegovo zdravlje.

Policija je privela muškarca, a potom mu je sud prošle sedmice odredio pritvor.

Prethodni članakVesna Pusić: Bh. muslimani su živi dokaz da je i islam evropska religija
Naredni članakBarbara Mandlbaum druga na plesnom natjecanju Winter Zagreb 2021.