Naslovnica Svijet Političar u Srbiji razbio glasačku kutiju, uhapšen je

Političar u Srbiji razbio glasačku kutiju, uhapšen je

81

Da je snimka autentična, za Nova.rs potvrđeno je u Prvom osnovnom tužilaštvu. Kako je rečeno, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se za kazneno djelo iz članka 159, odnosno “sprečavanje održavanja glasanja”

Srđan Nogo, bivši djelatnik desničarskog pokreta Dveri, glasao je danas na referendumu u Srbiji pa razbio glasačku kutiju.

Kako je potvrđeno za Novu.rs, on je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Na društvenim mrežama dijeli se snimka na kojoj se vidi kako Srđan Nogo na svom biračkom mjestu ubacuje glasački listić, a potom uzima glasačku kutiju i baca je na pod.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 pic.twitter.com/9XEQJfUKm4

— Igor Čobanović (@DaZivimSan) January 16, 2022

Da je snimka autentična, za Nova.rs potvrđeno je u Prvom osnovnom tužilaštvu. Kako je rečeno, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se za kazneno djelo iz članka 159, odnosno “sprečavanje održavanja glasanja”.

U Srbiji se danas održava referendum o ustavnim promjenama u sferi pravosuđa. Kako javlja CRTA, do 13 sati na glasanje je izašlo ukupno 12 posto građana.

Prethodni članakVještak utvrdio da je na predračun za respiratore nalijepljena slika pečata s kineskim slovima i zvijezdom
Naredni članakSattler: Goražde jedan od lidera u oblasti saradnje s drugim lokalnim zajednicama