Naslovna USK Ponos Krajine! Cazinjanin Husnija Kapić osvojio zlatnu medalju na internacionalnom sajmu inovacija u Njemačkoj

Ponos Krajine! Cazinjanin Husnija Kapić osvojio zlatnu medalju na internacionalnom sajmu inovacija u Njemačkoj

Od admin
A+A-
Resetiraj

Na internacionalnom sajmu inovacija održanom u Njemačkom gradu Nirbergu gdje je 35 zemalja prestavilo 850 inovacija u raznim kategorijama učestvovala je i Bosna i Hercegovina sa šest inovacija gdje su dobivene dvije bronzane i jedna zlatna medalja.
Centrifugalni – excentar mlin za reciklažu otpadnog stiropora PATENT inovacija od Husnije Kapić iz Cazina dobila je zlatnu medalju gdje je u velikoj konkurenciji postigla zavidan rezultat.

Stroj je privukao veliku pozornost iz razloga što se iz otpadnog stiropora mjevenjem vraća u stanje od čega je i napravljen stiropor,ekološki čist i spreman za dalju upotrebu (izolacije ,tople podove itd).
Stroj je našao primjenu u građevinskom sektoru. Praktičan je za teren gdje se na licu mjesta melje otpadni stiropor i pakuje u vreće.

Strojevi su već u manjoj fazi proizvodnje gdje se izvoze pretežno na strana tržišta,a o većoj prizvodnji razmišljam tek kad prođe određeno međunarodno vrijeme potvrde patenta.
Stroj je već na međunarodnim sajmovima dobio jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju, a ova zlatna je samo potvrda kvalitete patenta.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE