Naslovnica Unsko-sanski kanton Potpisan ugovor o formiranju vlasti u USK, činit će je četiri stranke

Potpisan ugovor o formiranju vlasti u USK, činit će je četiri stranke

12

Ružnić je izjavio da mu je drago da je, nakon dugog niza godina, koliko je Krajina imala problema sa stabilnošću i sa zakonodavnom i izvršnom vlašću, danas postignut jedan stabilan koalicioni kapacitet

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona (USK) Jasmin Musić i premijer USK-a i predsjednik Regionalnog odbora Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Krajina Mustafa Ružnić potvrdili su večeras nakon sastanka u zgradi Predsjedništva BiH da je potpisan sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

– Mi smo na sastanku u Predsjedništvu BiH u prisustvu predsjednika Stranke demokratske akcije, Narodnog evropskog saveza i Demokratske fronte potpisali sporazum o uspostavi vlasti u USK. Dio te vlasti će biti i Stranka za BiH u USK čiji će predstavnik svoj potpis na ovaj sporazum staviti naknadno – izjavio je Musić, dodajući da u ovom momentu niko nije bio iz Stranke za BiH, ali da su proteklih dana u Bosanskoj krajini uspostavili dogovor i da su oni prihvatili da budu dio parlamentarne većine.

Musić je istakao da je potpisani sporazum “poruka stabilnosti USK koji već dugo vapi za jednom kvalitetnijom podrškom Vladi u Skupštini Kantona, te da je ovo dvotrećinska većina u Skupštini koja će sigurno dati stabilnost i zamah u radu izvršne i zakonodavne vlasti USK”.

Ružnić je izjavio da mu je drago da je, nakon dugog niza godina, koliko je Krajina imala problema sa stabilnošću i sa zakonodavnom i izvršnom vlašću, danas postignut jedan stabilan koalicioni kapacitet.

Kada je riječ o višim nivoima vlasti, kako je dodao Ružnić, o tome će predsjedništva ovih stranaka poslati jasnu poruku.

Prethodni članakVladajuća koalicija ne odustaje od Dodikove naredbe, kriminalizacija klevete korak bliže
Naredni članakVladajuća koalicija ne odustaje od Dodikove naredbe, kriminalizacija klevete korak bliže