Naslovnica Bosna i Hercegovina Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića i dvije osobe zbog trgovine utjecajem u...

Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića i dvije osobe zbog trgovine utjecajem u SDA

83

Riječ je o snimku na kojem se čuje kako je Sarajlić „završio delegate“ za čelnika KO SDA Sarajevo Fikreta Prevljaka. Njegov protukandidat bio je upravo Efendić

Općinski sud u Sarajevu potvrdioje optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi, potvrđeno je u Tužilaštvu KS.

Optuženi se terete da su od 20. do 25. februara 2020. prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su bili planirani za 26. februar te godine, a na kojem su predloženi kandidati bili Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak sa delegatom Velidom Tvrtkovićem, kojem su obećali da će korištenjem svog utjecaja na osnovu pozicija unutar SDA, zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodstvu bili kadrovi SDA, a ukoliko na tim izborima kandidatu Fikretu Prevljaku.

Treba podsjetiti da je Sarajlić tada bio prvi čovjek Kadrovske komisije SDA i potpredsjednik SDA.Riječ je o snimku na kojem se čuje kako je Sarajlić „završio delegate“ za čelnika KO SDA Sarajevo Fikreta Prevljaka. Njegov protukandidat bio je upravo Efendić.

Autor: A. D.

Prethodni članakOlimpijski komitet BiH nagradio Lanu Pudar
Naredni članakUDRUŽENJE LOGORAŠA UNSKO-SANSKOG KANTONA – IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO