Naslovnica Unsko-sanski kanton Povećan broj saobraćajnih nesreća u USK: ‘Vrlo brzo će se aktivirati i...

Povećan broj saobraćajnih nesreća u USK: ‘Vrlo brzo će se aktivirati i radarski sistem, a raduje nas i najavljeno…’ (VIDEO)

54

Glasnogovornik Uprave policije Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio je povećanje broja saobraćajnih nesreća u prvih pet mjeseci ove godine, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

“Taj segment je nažalost nezadovoljavajući, s obzirom da smo u prvih pet mjeseci prošle godine evidentirali ukupno 676 saobraćajnih nesreća, dok je taj broj za isti period u 2022. godini 780. Parametri pokazuju da na putevima u našem kantonu imamo povećanje broja nesreća u kojima su učesnici zadobili i lakše i teže tjelesne povrede. Na sreću, smanjen je broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima. Tako smo do početka šestog mjeseca ove godine imali dva takva slučaja, dok smo ih za isti prošlogodišnji period evidentirali nažalost devet” – izjavio je glasnogovornik Uprave policije USK Adnan Beganović.

Ovakvi statistički pokazatelji uslovit će i pojačane policijske kontrole svih učesnika u saobraćaju, kao i aktivaciju kompletnog radarskog sistema.

“Situacija iziskuje pojačani policijski angažman, odnosno kontrolu svih učesnika u saobraćaju. To se prije svega odnosi na provjeru svih vozača, kada je u pitanju vožnja pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava. Vrlo brzo će se aktivirati i radarski sistem, a raduje nas i najavljeno barem djelimično rješavanje problema nedostatka ljudstva, odnosno planirano zapošljavanje određenog broja novih policijskih službenika” – dodao je Beganović.

Ovaj put su istaknute zadovoljavajuće informacije o stanju i situaciji s migrantima, naročito kada su u pitanju grad Bihać i općina Velika Kladuša.

Prethodni članakNakon sestrine svadbe Džejla Ramović u Dubrovniku uživa s prijateljicama
Naredni članakDruga godišnjica smrti našeg policajca Muhameda Zirića – Zire