Naslovna USK PRAVDA JE POBIJEDILA U ŠVEDSKOJ! Mladoj porodica porijeklom iz Cazina vraćen sin Kaan!

PRAVDA JE POBIJEDILA U ŠVEDSKOJ! Mladoj porodica porijeklom iz Cazina vraćen sin Kaan!

Od admin
A+A-
Resetiraj

“Dragi naši, pravda je spora ali dostižna. Mi smo uz pomoć Allahovu napokon došli do našega Kaana.Kaan je upravo došao svojoj familiji,kući. Naša pravda je pobedila! Hvala vam puno dragi narode sto ste bili uz nas,i sto smo bili u vašim dovama i mislila..Živi bili!!” – objavili su na društvenim mrežama roditelji, porijeklom iz Cazina.
Podsjećamo, u julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici porijeklom iz Cazina oduzeta tromjesečna beba, po tvrdnjama porodice, bez konkretnih dokaza za oduzimanje, porodica je pokrenula i Facebook grupu boreći se na taj način za povratak svog mališana.

Idilična, mirna šestočlana porodica sa četvero djece, nastanjena u Landskroni, je u junu 2023. godine primjetila promjene u ponašanju najmlađeg sina Kaana. Dječak se odjednom počeo kočiti, te su zabrinuti roditelji potražili pomoć u bolnici koja se nalazi u Lundu, Švedska, i tada je majka sa Kaanom ostala na pretragama.
Tokom pretraga ljekari nisu mogli ustanoviti šta uzrokuje kočenja, pa su tražili dozvolu za snimanje glave kod dječaka. Naravno, majka je dala dozvolu i Kaanu je tokom snimanja ustanovljeno krvarenje na mozgu. Nakon toga su tražili dozvolu snimanja skeleta i tokom tog snimanja nisu utvrđeni lomovi, zagnječenja i slične povrede.

Šta je tačno prouzrokovalo krvarenje ljekari nisu mogli zaključiti, te su izjavili da postoji mogućnost da je urođeno, ali i sumnju da dječak možda ima epilepsiju.
Tragedija mlade bošnjačke porodice se ne završava na tome, naprotiv tu počinje kafkanski proces za njih.

Nakon obavljenih snimaka ljekari su obavjestili socijalnu službu, koja je pod sumnjom za zlostavljanje oduzela dječaka Kaana. Dokaza o zlostavljanju nema, tvrde roditelji, te da su ljekari Kaana liječili lijekovima protiv epilepsije, ali bez obzira ima sumnja socijalne službe.
Kaan je, po tvrdnji roditelja, oduzet i odvojen od njih bez ikakvih dokaza. Za socijalnu službu oni su krivi, dok se ne dokaže njihova nevinost.

Srećom, pravda je spora, ali dostižna, te je Kaan danas vraćen porodici.
 

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE