Naslovnica Bosna i Hercegovina Predložen pritvor za Admira Arnautovića zvanog Šmrk, poznato za šta se tereti

Predložen pritvor za Admira Arnautovića zvanog Šmrk, poznato za šta se tereti

14

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, u zakonskom roku uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog lišenog slobode u akciji MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičenog Admira Arnautovića, zvanog Šmrk,  rođenog 1980. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca iz KZ-a BiH, te krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda iz KZ-a F BiH.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana,  kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima.

U Sudu BiH održano je ročište na osnovu prijedloga na kojem je tužilac prezentovao pritvorske razloge u ovom predmetu.

 

Prethodni članakVlada FBiH dijeli po 100 KM nezaposlenim građanima
Naredni članakSarajlije će u novogodišnjoj noći ispred Vječne vatre zabavljati Dubioza kolektiv