Naslovnica Magazin Preminuo DJ i Youtube zvijezda Jamal Edwards

Preminuo DJ i Youtube zvijezda Jamal Edwards

42

Osnovao je SBTV, online muzičku platformu koja je pomogla u pokretanju karijera brojnih muzičara, uključujući i Eda Sheerana

Britanski poduzetnik, DJ i zvijezda YouTubea Jamal Edwards preminuo je u nedjelju ujutro. Imao je 31 godinu, piše BBC. Uzrok smrti još nije poznat.

Kada mu je bilo svega 15 godina, Jamal Edwards pokrenuo je YouTube kanal i snimao je prijatelje kako pjevaju i objavljivao ih je. Osnovao je SBTV, online muzičku platformu koja je pomogla u pokretanju karijera brojnih muzičara, uključujući i Eda Sheerana.

Dobio je nagradu MBE 2014. godine za svoj doprinos u muzici. Također, postao je ambasador Prince's Trusta, dobrotvorne organizacije za mlade koju vodi princ od Walesa, a koja pomaže mladima u osnivanju vlastitih kompanija.

Od poduzetnika se sada opraštaju brojni pjevači i muzičari. Reper AJ Tracey na Twitteru je napisao: “RIP Jamal Edwards, legendo zapadnog Londona”.

“Dao mi je priliku za prilikom da pokažem svoj talent od Bruma do Londona. Moramo održati njegovo ime i brend na životu”, napisala je reperica Lady Leshurr.

Povodom njegove smrti oglasila se i Dua Lipa.

“Srce mi se slomilo kad sam čula ove tužne vijesti. RIP Jamal. Moje misli su s njegovim prijateljima, porodicom i ljudima čije živote je dotaknuo i spojio. Otišao je prerano”, napisala je Dua Lipa.

Autor: Index.hr

Prethodni članakUkrajinska teniserka postavila uslov pred meč sa ruskom protivnicom, udovoljili su joj
Naredni članakRusi nasumično raketiraju stambene zgrade u drugom najnaseljenijem ukrajinskom gradu