Naslovnica Sport Preokret u slučaju Halilhodžić: Jedan od otpisanih igrača mu oprostio, čekaju se...

Preokret u slučaju Halilhodžić: Jedan od otpisanih igrača mu oprostio, čekaju se još dvojica

49

Ovo je dobra vijest za Halilhodžića, ali je za njegovu budućnost puno važnije što će ove sedmice odlučiti dvije najveće zvijezde, Ziyech i Mazraoui

Vahidu Halilhodžiću prijeti otkaz na poziciji selektora marokanske reprezentacije iako je ekipu odveo na Svjetsko prvenstvo. Bh. stručnjaku marokanska javnost zamjera što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde – Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha, Noussaira Mazraouija i Aminea Harita. Navijači traže njihov povratak.

Nedavno je predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa dao znakovitu izjavu. Rekao je da Halilhodžić ima podršku Saveza, ali je naglasio da niko nije nezamjenjiv i dodao da će uraditi sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru. Ove sedmice Lekjaa će razgovarati s otpisanim nogometašima kako bi se vratili u tim.

Lekjaa će imati lakši posao od očekivanog jer se oglasio Harit, 24-godišnji veznjak Marseillea, i rekao da je spreman vratiti se u ekipu.

“Nemam problema sa selektorom. Istina je da smo imali određenih nesporazuma u prošlosti. Ali ako bi me pozvao, sigurno bih se odazvao. Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka već zbog naroda. Maroko je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu”, izjavio je Harit koji je iz reprezentacije otjeran prije dvije godine.

Ovo je dobra vijest za Halilhodžića, ali je za njegovu budućnost puno važnije što će ove sedmice odlučiti dvije najveće zvijezde, Ziyech i Mazraoui.

Navodno Nogometni savez Maroka već ima popis potencijalnih kandidata za Halilhodžićevog nasljednika.

Na popisu su Claude Puel, Rudi Garcia i Laurent Blanc. Podsjetimo, Maroko će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Prethodni članakPentagon: Hiljade dodatnih ruskih vojnika kod Harkiva, borbe bi mogle biti krvave
Naredni članakBOLESTI OVISNOSTI O ALKOHOLU, CIGARETAMA I NARKOTICIMA: PRVE LINIJE BORBE I ODBRANE SU U ŠKOLAMA