Naslovnica Unsko-sanski kanton PRESS KONFERENCIJA KLUBA ZASTUPNIKA SDA U SKUPŠTINI USK: NEĆEMO PODRŽATI AKTUELNU VLAST

PRESS KONFERENCIJA KLUBA ZASTUPNIKA SDA U SKUPŠTINI USK: NEĆEMO PODRŽATI AKTUELNU VLAST

51

– Nakon održanog sastanka članstva ove stranke doneseni su zaključci, u kojima se jasno daje do znanja da SDA neće podržati aktuelnu vlast, te će i dalje insistirati na formiranju manjinske Vlade, u kojoj, kako je rečeno, SDA ne mora participirati.
Nakon održanog sastanka članstva ove stranke doneseni su zaključci, u kojima se jasno daje do znanja da SDA neće podržati aktuelnu vlast, te će i dalje insistirati na formiranju manjinske Vlade, u kojoj, kako je rečeno, SDA ne mora participirati.
Pozivaju sve zainteresirane strane, a prvenstveno SDP, da se odluče na ovaj korak, kako bi se, navode, od sistematskog uništavanja, spasila Bosanska Krajina. U SDA se ne smatraju krivim za novonastalu situaciju i neusvajanje Budžeta USK, jer je, unazad 4 godine, kako tvrde, svaki ovaj dokument usvojen u aprilu mjesecu.
Isto tako, dodaju, da je ova stranka sa viših nivoa vlasti, USK obezbijedila ukupno 55 miliona maraka. Upravo zato se ne žele potčiniti vladajućem Narodnom evropskom savezu, koji prema njihovom mišljenju, provodi revanšističko-represivnu politiku.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakSnimljen trenutak erupcije vulkana, zbog zastrašujućeg zvuka svi su se razbježali
Naredni članakBivši papa priznao da nije govorio istinu u istrazi o svećeniku pedofilu