Naslovnica Bosna i Hercegovina Pripadnici FUP-a napadnuti tokom pretresa, jedan povrijeđen, pronađeni droga i oružje

Pripadnici FUP-a napadnuti tokom pretresa, jedan povrijeđen, pronađeni droga i oružje

56

Prilikom službene radnje – pretresa stana, osumnjičeni Z. R. je fizički napao policijske službenike FUP-a, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo lišili slobode osobu inicijala Z. R. (1974) iz Sarajeva, od koje je oduzeta određena količina narkotika i vatreno oružje.

Ta osoba se sumnjiči za izvršenje više krivičnih djela – napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Radi se o osobi koja je odranije poznata policijskim i pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici FUP su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje, municija, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Spomenuta osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje stavljalo u promet.

Prilikom službene radnje – pretresa stana, osumnjičeni Z. R. je fizički napao policijske službenike FUP-a, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku biti predana u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Prethodni članakBudžetom za 2022. planirana kupovina helikoptera u iznosu od 17 miliona KM
Naredni članakAubameyang: Odlazak bez pravog pozdrava boli, ali to je nogomet