Naslovnica Sport Pripreme rukometaša BiH: Najvažnije je da svi ostanu zdravi do EURO 2022

Pripreme rukometaša BiH: Najvažnije je da svi ostanu zdravi do EURO 2022

75

Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj održaće se od 13. do 30. januara 2022. godine

Pripreme rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo teku prema planu. Nakon okupljanja u nedjelju u večernjim satima na Ilidži, odmah sutradan selektor bh. tima Ivica Obrvan krenuo je sa realizacijom planiranog za prvi ciklus priprema, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz bh. tabora ističu da je u ovom trenutku najvažnije da nema povrijeđenih igrača te tako ostane i do Evropskog prvenstva, koje počinje 13. januara naredne godine.

“Mi koji smo od ranije tu malo se podsjećamo sistema u reprezentaciji, a novi igrači ulaze u sistem. Naporno radimo da u ovom prvom ciklusu izvućemo najviše što možemo“, kaže Marin Vegar, lijevi bek bh. selekcije.

BiH na EURO 2022 će imati izuzetno težak zadatak, jer će joj u grupi “E“ biti aktuelni evropski šampion Španija, vicešampion svijeta Švedska i Češka, koja će u slovačkoj Bratislavi imati veliku podršku sa tribina.

“Grupa je teška, ali se nećemo otpisati unaprijed sigurno. Nadam se prije svega da ćemo otići svi zdravi odavde i da ćemo biti u punom sastavu. Sportski se nadati dobrom rezultat, pa ćemo vidjeti šta možemo napraviti“, istakao je Vegar, koji je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor sa rumunskom Dobrogeom Sud.

Iskusno lijevo krilo tuzlanske Slobode i bh. reprezentacije Alen Ovčina naglašava da je najvažnije da nema povrijeđenih igrača i da početak priprema za Evropsko prvenstvo protiče prema planu.

“Svakako da je grupa jako teška, ali bez obzira na to idemo na Evropsko prvenstvo da damo sve od sebe. Vjerujem da nikome neće biti lako igrati protiv nas. Dolazimo drugi put na prvenstvo, dobro poznajemo ostale reprezentacije. Igrali smo već sa Češkom, koju smo pobijedili u gostima. Sigurno je da ćemo se nadigravati i sa njima, ali i sa Švedskom i Španijom, pa tražiti povoljan rezultat“, kazao je Ovčina.

Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj održaće se od 13. do 30. januara 2022. godine.

Prethodni članakŠpanija se suočava sa novim ograničenjima uprkos visokim stopama vakcinacije
Naredni članakManuel Pellegrini ostaje u Real Betisu do 2025.