Naslovnica Bosna i Hercegovina Pronađen Hrvat koji je nestao prije 30 godina, živ je

Pronađen Hrvat koji je nestao prije 30 godina, živ je

94

Porodica je obaviještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba

Pomorac Petar Marčinko iz mjesta Čepikuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nestao je prije 30 godina. Kako piše DuList, Marčinko je živ i nalazi se u Španiji.

Naime, ove sedmice je Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

DuList je o tome već pisao sredinom decembra , a tada su im iz policije istaknuli da su dokumente zaprimili službenim putem preko hrvatske ambasade u Španiji te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet i vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

Porodica je obaviještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba.

Marčinko se kao 39-godišnjak u aprilu 1992. iskrcao s broda u španskom Gijonu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga nikada nisu vidjeli.

Prethodni članakChristian Eriksen počinje s treninzima u Ajaxu
Naredni članakUSK: U TEKUĆOJ GODINI U PRIVREDU ‘UBRIZGATI’ VEĆA SREDSTVA I OSTVARITI NOVE IZVOZNE REKORDE