Naslovnica Unsko-sanski kanton PROVODEĆI ZAKON POMAŽU NAJUGROŽENIJE – JAVNIM KUHINJAMA U BIHAĆU DONIRANA ODUZETA ROBA

PROVODEĆI ZAKON POMAŽU NAJUGROŽENIJE – JAVNIM KUHINJAMA U BIHAĆU DONIRANA ODUZETA ROBA

85

– Prehrambeni artikli, oduzeti od strane Uprave za inspekcijske poslove USK, donirani su bihaćkim javnim kuhinjama, nakon što je izvršena kontrola ispravnosti i kvaliteta.
BIHAĆ, 12. januara – Kantonalna uprava za inspekcijske poslove danas  je  javnim kuhinjama „Merhamet“ i „Imaret“ u Bihaću donirala značajnu količinu suhog mesa, a do kraja mjeseca izvršit će se i donacija ostale, nekvarljive robe oduzete prilikom ranijih inspekcijskih kontrola kao što je  konzervirana hrana.
Za više stotina korisnika ovih kuhinja svaka donacija  je dobrodošla  uz činjenicu da se i ova hrana umjesto uništavanja donira, što je ranije bila praksa.  
„Kako se radi o većim količinama suhog mesa, isto smo uzrokovali i na naš zahtjev akreditirani laboratorij „Veterinarskog zavoda“ izvršio je analizu kvalitete oduzete robe. Svi uzorci, osim jednog bili su zadovoljavajuće kvalitete, zbog čega smo, a u skladu sa našim Pravilnikom o postupku smještaja, čuvanja, prodaje, doniranja I uništenja oduzete robe u postupku inspekcijskog nadzora, odlučili istu donirati onim najugroženijim“, naveli su u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakPet miliona stanovnika kineskog grada u karantinu
Naredni članakNajstarija osoba na svijetu proslavila 119. rođendan