Naslovnica Sport Prvi put u historiji dosuđena tri penala protiv Barcelone

Prvi put u historiji dosuđena tri penala protiv Barcelone

64

Morales je iz prvog penala za Levante pogodio, drugog je Ter Stegen odbranio Rogeru, a Melero je sedam minuta prije kraja pogodio za 2:2

Jose Munuera ušao je u historiju španskog nogometa, ali i crne knjige jednog od njegova dva najveća kluba na utakmici Levante – Barcelona (2:3) u 31. kolu La Lige.

Za samo pola sata, od 52. do 83. minute, dosudio je čak tri penala protiv Barcelone. To je prvi put u historiji La Lige da su na jednoj utakmici dosuđena tri kaznena udarca protiv Barce.

Morales je iz prvog penala za Levante pogodio, drugog je Ter Stegen odbranio Rogeru, a Melero je sedam minuta prije kraja pogodio za 2:2. Ipak, u sudijskoj nadoknadi dogodio se još jedan kuriozitet.

Iako je Levante dobio čak tri penala, nije uspio doći niti do boda. Luuk de Jong je u dodanom vremenu dao gol za Barcelonu, koja je tako pobijedila usprkos tome što su protiv nje bila dosuđena tri penala.

Autor: Index.hr

Prethodni članakEvropski parlament s 513 glasova “za” zatražio potpuni embargo na ruski plin, naftu, ugalj i nuklearna goriva
Naredni članakPublika u Tuzli uživala u koncertu Vlatka Stefanovskog i tria V3