Naslovna BiH Prvi snijeg zabijelio vrhove planina oko Sarajeva

Prvi snijeg zabijelio vrhove planina oko Sarajeva

Od admin
A+A-
Resetiraj

Obzirom na to da je tokom cijele noći s petka na subotu padala kiša u većem dijelu BiH, a snijeg na pojedinim planinama, iz Sarajeva se može vidjeti da su zabijeljeni vrhovi obližnjih planina.

Snijeg je prisutan na Jahorini i Bjelašnici na kojima je jutros temperatura zraka ispod nule, dok se, sudeći prema kamerama uživo sa planina, na Trebeviću i Igmanu ne vide nikakve pahulje.

Iako su i ski staze zabijelile, ne očekuje se da će se snijeg zadržati. No, iz ski centara očekuju dobru sezonu za koju se uveliko spremaju.

Ono što smo mogli vidjeti na live kamerama koje su dostupne online jeste da ni na Vlašiću jutros nema snijega. Na ovoj planini je sredinom proteklog mjeseca padao snijeg, ali bijeli pokrivač se prilično kratko zadržao.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE