Naslovnica Magazin Publika u Tuzli uživala u koncertu Vlatka Stefanovskog i tria V3

Publika u Tuzli uživala u koncertu Vlatka Stefanovskog i tria V3

56

U Tuzli i BKC-u sam imao više nastupa i svaki put to budu odlični koncerti

Brojni obožavatelji zvuka gitare Vlatka Stefanovskog, sinoć su u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli uživali u odličnoj svirci koju su priredili Vlatko Stefanovski i V3 trio.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Evrope. Iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru u kojoj je samo kao član grupe “Leb i sol” snimio 13 albuma, a u Tuzli je kao samostalni muzičar nastupao više puta.

-U Tuzli i BKC-u sam imao više nastupa i svaki put to budu odlični koncerti. Drago mi je da sam tu nakon više odgađanja ovog koncerta zbog pandemije i što sviram pred velikim brojem onih koji vole našu muziku – rekao je sinoć Vlatko Stefanovski u obraćanju publici.

Kako je saopćeno iz BKC-a Tuzla, muzički kolaž koji je kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i bluesa, pored Stefanovskog odlično ukomponovano interpretiraju i Ivan Kukić na bas gitari, te Vlatkov skin Jan Stefanovski na bubnjevima.

Turneju po Bosni i Hercegovini, pored Zenice i Tuzle gdje su već nastupili, ovaj muzički sastav večeras nastavlja u Sarajevu, a dalje slijede koncerti u Mostaru (01.04.) i Gračanici (02.04.).

Bosanski kulturni centar TK, koji je pored spomenutog koncerta u prethodnih sedam dana ugostio dvije posjećene predstave “Dame biraju“ i “Bosanski špijun“, čime je spuštena zavjesa na pandemijske uslove rada, za naredni period planira mnoštvo zanimljivih događaja.

-Ono što se već sada može najaviti je da nas u prvoj sedmici maja očekuju veliki bajramski koncert koji se nakon više godina pauze vraća na scenu BKC-a i gostovanje regionalne hit monodrame “Dejt” Sandre Silađev – navode iz JU BKC TK.

Autor: Fena

Prethodni članakPrvi put u historiji dosuđena tri penala protiv Barcelone
Naredni članakVogel više nije trener Lakersa