Naslovnica Bosna i Hercegovina Puljić: Potrebno je stvarati međusobno pomirenje, praštanje i povjerenje

Puljić: Potrebno je stvarati međusobno pomirenje, praštanje i povjerenje

77

Dodao je kako Božić vjernike uči sinodalnosti, kako zajedno i ususret hoditi, a da bi Božić ”stvarno doživjeli potrebno je poći putem Marije i ponizna sv. Josipa i biti raspoloživi i suodgovorni za Božje djelo”

Da bi Kristov mir bio vidljiv, potrebno je stvarati međusobno pomirenje, praštanje i povjerenje, izjavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u poruci uoči Božića, javlja Anadolu Agency (AA).

Puljić je u petak u Sarajevu uputio tradicionalnu božićnu čestitku u kojoj je kao kako se raduju očitovanoj i darovanoj Božijoj ljubavi.

Kardinal je, između ostalog, rekao kako je mjesna crkva osjetila potrebu probuditi duh zajedništva i zajedničkog hoda u vjeri, kao i za obnavljanjem svega u Kristu.

“Da bismo uskladili svoj hod s Isusom, potrebno se ostvariti u malenosti jer je on postao malen da nam bude bliz. I pozvao nas je da učimo od njega koji je blaga i ponizna srca. Nema obnove u Kristu tamo gdje vladaju oholost, bahatost i sebičnost”, rekao je Puljić.

Dodao je kako Božić vjernike uči sinodalnosti, kako zajedno i ususret hoditi, a da bi Božić ”stvarno doživjeli potrebno je poći putem Marije i ponizna sv. Josipa i biti raspoloživi i suodgovorni za Božje djelo”.

”Vrijeme u komu ovo pišemo doživljavamo stresno i napeto zbog političkih prepucavanja i ignoriranja čovjeka, njegova prava i dostojanstva. Uvukao se čudan nemir u ljude, u medije i u javnost. Uz tu istinu da se moćnici poigravaju s malim čovjekom, još traje i nesigurnost glede COVID-19. A naspram tomu, Isus se utjelovio i rodio da donese čovjeku mir u savjesti, u duši i u društvu. No, čovjek današnjice nije spoznao što je za njegov ljudski mir važno“, rekao je Puljić.

Istakao je kako agresivni potrošački mentalitet svake godine u javnosti pokuša ”ukrasti Isusa”. Dodao je kako se povodom Isusova rođenja otvaraju razni bazari i priređuju kulturna događanja, “ali Isusa tu nema”, jer čovjek nije spoznao šta je važno za njegov mir.

Ohrabrio je vjernike u vjeri i potaknuo ih za otvorenost onom miru ”koji Isus donosi“.

”Neka taj Kristov mi zavlada u vašim savjestima, u vašim obiteljima, i u vašoj sredini, da slavlje Božića zasja jakom vjerom, čvrstim pouzdanjem i radosno življenom ljubavlju. Da bi taj Kristov mir bio vidljiv, potrebno je stvarati međusobno pomirenje, praštanje i povjerenje“, rekao je Puljić.

Čestitao je Božić svim vjernicima želeći da im Isusovo rođenje donese potpuni mir srca, duše i uma.

”Neka Vam Isusovo rođenje donese radost zajedništva i sloge u ljubavi. Posebno želimo čestit Božić vama bolesni i nemoćni, kao i vama koji ste poodmakle dobi da Vam Isusovo rođenje donese utjehu, snagu i čvrstu nadu u životu. Ujedinimo svoja srca u molitvi novorođenom Kralju da udijeli svoj mir u ovoj zemlji, i u svijetu, gdje god ljudi pate radi nepravde, progona i obespravljenosti”, kazao je Puljić.

Prethodni članakU BiH 484 novozaražene osobe virusom korona, 26 umrlih
Naredni članakHasanbegović, Karavdić i Nurko podnijeli ostavke, Željo dobio novog direktora