Naslovnica Svijet Putin održao sastanak s generalima: “Bijesan je, očekivao je brzu i laku...

Putin održao sastanak s generalima: “Bijesan je, očekivao je brzu i laku pobjedu”

45

Rusi nisu imali taktički plan. Rat košta više miliona dolara dnevno. Raketa ima za najviše 3,4 dana, koriste ih štedljivo, tvrde izvori diplomate

Estonski europarlamentarac Riho Terras, nekad i ministar odbrane Estonije, objavio je na svom Twitter profilu da ima informaciju iz obavještajnih krugova da je Putin održao tajni sastanak s ruskim generalima i oligarsima te da je bijesan.

Evo šta je Terras napisao:

Putin je bijesan, mislio je da će cijeli rat biti brzo gotov, za jedan do 4 dana i da će bez problema pobijediti.

Rusi nisu imali taktički plan. Rat košta više miliona dolara dnevno. Raketa ima za najviše 3, 4 dana, koriste ih štedljivo.

Nedostaje im oružja, tvornice fizički ne mogu ispuniti narudžbe za oružje. Puške i streljivo su najviše što mogu osigurati.

Ako Ukrajina uspije zadržati Ruse 10 dana, onda će Rusi morati pregovarati. Zato što nemaju novca, oružja i resursa. No, prema sankcijama su ravnodušni.

Pripadnici Specijalnih operacija su u blizini Kijeva od 18. februara. Cilj je bio zauzeti Kijev i postaviti marionetski režim.

Pripremaju provokacije protiv nedužnih civila kako bi izazvali paniku. To je njihov adut.

Cijeli plan Rusije oslanja se na paniku, da se civili i vojnici predaju, a Zelenskij pobjegne.

Očekuju da se Harkiv prvi preda i nadaju se da će ostali gradovi slijediti njihov primjer kako bi izbjegli krvoproliće. Rusi su šokirani žestokim otporom na koji su naišli.

Ukrajinci moraju izbjegavati paniku, raketiranje služi isključivo za zastrašivanje, Rusi ih ispaljuju nasumično kako bi, kao slučajno, pogodili stambene zgrade i kako bi napad izgledao veći nego stvarno jest.

Ukrajina mora ostati jaka i mi im moramo pružiti pomoć”, napisao je estonski europarlamentarac.

Pozvao je sve da šire ovu informaciju kako bi svijet shvatio koliko je važno pomoći upravo sada i bez oklijevanja.

“Teško je Rusiji, ali teško je i Ukrajini ako im zapad ne pruži poruku”, zaključio je.

THREAD 1/7 Intel from a Ukrainian officer about a meeting in Putin’s lair in Urals. Oligarchs convened there so no one would flee. Putin is furious, he thought that the whole war would be easy and everything would be done in 1-4 days. @EPPGroup @general_ben @edwardlucas @politico pic.twitter.com/8AoelUDWM9

— Riho Terras (@RihoTerras) February 26, 2022

Prethodni članakUlice Kijeva poprište sukoba tokom cijele noći, pogledajte snimke
Naredni članakKuleba: Izolirajte Rusiju, uništite im ekonomiju. Zaustavite ruske ratne zločince!