Naslovnica Svijet Putinov glasnogovornik: “Specijalna operacija” mogla bi završiti u “doglednoj budućnosti”

Putinov glasnogovornik: “Specijalna operacija” mogla bi završiti u “doglednoj budućnosti”

54

Peskov je komentirao svoj jučerašnji intervju za britanski Sky News

Dmitri Peskov, glasnovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da bi “specijalna vojna operacija”, kako Kremlj naziva brutalnu agresiju na Ukrajinu, mogla završiti u “doglednoj budućnosti”, javlja ruska prorežimska agencija Tass.

Peskov je komentirao svoj jučerašnji intervju za britanski Sky News, te je rekao da se “Rusija nada da će operacija postići svoje ciljeve ili će završiti, zahvaljujući pregovorima ruske i ukrajinske delegacija u narednih nekoliko dana, u doglednoj budućnosti”.

Kad su ga danas novinari pitali bi li se zaista moglo raditi o danima, Peskov je rekao:

“Govorimo o doglednoj budućnosti”.

Na pitanje na čemu temelji takva predviđanja, Peskov je rekao:

“Operacija se nastavlja i njezini ciljevi se postižu”.

“Naša vojska radi velik posao u smislu napredovanja operacije, a rezultate postižu i pregovarači koji razgovaraju sa svojim ukrajinskim kolegama”, rekao je Peskov.

Peskov je svoje predviđanje dao nekoliko sati nakon što su ruske snage ubile najmanje 40 civila na željezničkoj stanici u Karamatorsku. U raketiranju željezničke stanice u Kramatorsku, prema informacijama koje su saopštile ukrajinske regionalne vlasti, više od 100 osoba je ranjeno. Ruska strana tvrdi da su Ukrajinci u Karamatorsku masakrirali sami sebe.

Prethodni članakOd tenisa se oprostila jedna od najboljih igračica svih vremena
Naredni članakJapan prekida uvoz ruskog uglja i protjeruje osam diplomata