Naslovnica Magazin Redatelj opisao uznemirujuće trenutke s Willisom

Redatelj opisao uznemirujuće trenutke s Willisom

70

Redatelj Mike Burns, koji je režirao Out of Death (2021.), jedan od 22 filma koje je Willis snimio u četiri godine, rekao je da je brzo vidio da zvijezda ima problema

Najava da se Bruce Willis povlači iz glume zbog kognitivnih poteškoća nije iznenadila ljude koji su radili s akcijskim herojem. Porodica je ove sedmice otkrila da je zvijezdi franšize “Umri muški” dijagnosticirana afazija, poremećaj koji utječe na govor i razumijevanje jezika.

Filmski stvaratelji koji su sarađivali s Willisom rekli su za Los Angeles Times da su njegove zdravstvene promjene vidljive već neko vrijeme.

Neki od onih s kojima su novinari razgovarali opisali su uznemirujuće trenutke na setu u kojima se činilo da glumac iz filma Neslomljivi nije u potpunosti svjestan svog okruženja i da će imati problema sa svojim riječima – čak i nakon što su producenti naredili da se scenarij skrati kako bi mu se prilagodio.

Redatelj Mike Burns, koji je režirao Out of Death (2021.), jedan od 22 filma koje je Willis snimio u četiri godine, rekao je da je brzo vidio da zvijezda ima problema.

“Nakon prvog dana rada s Bruceom, mogao sam to vidjeti iz prve ruke i shvatio sam da je ovdje u pitanju veći problem i zašto su od mene tražili da skratim njegove riječi”, rekao je Burns, prenosi Times.

Jesse Johnson, redatelj niskobudžetnog filma White Elephant, rekao je da je Willis kojeg je upoznao na početku snimanja prošle godine bio drukčija osoba od mladog kaskadera s kojim je radio desetljećima ranije, prenosi Hina.

“Bilo je jasno da to nije Bruce kojeg sam pamtio”, rekao je Johnson. Times je izvijestio da su se članovi ekipe koja je radila na filmu prisjetili kako je Willis rekao: “Znam zašto si ovdje, i znam zašto si ovdje, ali zašto sam ja ovdje?”.

“Nakon našeg iskustva na snimanju filma White Elephant, odlučeno je timski da nećemo raditi nastavak”, rekao je Johnson nakon što mu je ponuđeno da sarađuje s Willisom na drugom filmu.

“Svi smo mi obožavatelji Brucea Willisa, a novi dogovor se činio pogrešnim. Na kraju prilično tužan kraj nevjerovatne karijere, u čemu se niko od nas nije osjećao ugodno.” Willis je bio veliki magnet na kinoblagajnama još od filma Umri muški, kada se njegov lik – policajac John McClane pojavio na ekranima uz pucnjavu i eksplozije.

Tokom karijere koja je trajala desetljećima, zaradio je velike iznose za filmove poput Gle ko to govori i Armagedon. Times je izvijestio da je u nizu filmova zadnjih godina dobivao i po 2 miliona dolara za samo dva dana rada. Obožavatelji su se pitali zašto ima toliko filmova upitne kvalitete.

Zlatna malina, nagrada koja se dodjeljuje za najgore uloge, čak je ove godine stvorila posebnu kategoriju: “Najgora izvedba Brucea Willisa u filmu iz 2021.”. Organizacija je u četvrtak saopćila da ukida nagradu nakon što je objavljena Willisova dijagnoza. Terri Martin, koja je nadgledala produkciju filma White Elephant, rekla je za Times da je Willis izgledao “izgubljeno”.

“On je jedan od velikana svih vremena i ja ga iznimno cijenim i poštujem njegov rad, ali bilo je vrijeme da se povuče”.

Prethodni članakNurkić sinoć iznenadio svoje saigrače, donio im je brojne bosanske specijalitete
Naredni članakU Buči se traga za nestalim: “Oprosti mi sine što smo se svađali, kako da živim dalje”