Naslovna USK Roditelji tragično preminule doktorice iz Bihaća zasadili japanske trešnje na Gradskoj otoci: “Simbol njene ljubavi prema prirodi”

Roditelji tragično preminule doktorice iz Bihaća zasadili japanske trešnje na Gradskoj otoci: “Simbol njene ljubavi prema prirodi”

Od admin
A+A-
Resetiraj

Aida Spahić i Goran Spahić, roditelji tragično preminule dr. Azre Spahić, zasadili su sadnice japanske trešnje u znak sjećanja.
Naime, sadnice su zasađene na uređenoj Gradskoj otoci u Bihaću. Ovaj poseban čin predstavlja dar koji su posvetili Gradu Bihaću i svim dobrim ljudima, kako bi očuvali uspomenu na svoju kćerku.

Dr. Azra Spahić uvijek se isticala svojom strašću za zaštitu planete Zemlje i brigu o ekologiji. Već od najranijih dana postala je članicom Unskih smaragda, zalažući se za očuvanje prirode.
Japansku trešnju su odabrali kao simbol njezine ljubavi prema prirodnoj ljepoti. Dr. Azra Spahić često je posjećivala Gradski park u Bihaću gdje su već bile zasađene japanske trešnje. Također, planirala je posjetiti Japan u vrijeme cvjetanja trešanja sljedeće godine.

Japanska trešnja simbolizira ljepotu, čistoću, buđenje i prolaznost života. Zasađeno je šest sadnica, kako bi se očuvala uspomena na nju i njen doprinos svijetu. Njeni roditelji vjeruju da će djeca Mak, Uma, Ema, Miyah, Walker i Summer, uvijek čuvati uspomenu na svoju tetku i neće dopustiti da bude zaboravljena.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE