Naslovnica Svijet Rusi su upravo zaprijetili vojnom silom Finskoj i Švedskoj

Rusi su upravo zaprijetili vojnom silom Finskoj i Švedskoj

75

Ruska prijetnja dolazi nakon što je šef NATO-a Jens Stoltenberg danas najavio da je pozvao Finsku i Švedsku, koje nisu članovi vojnog saveza, na vanredan virtualni samit na kojem će se raspravljati o ruskoj invaziji na Ukrajinu

Glasnogovornica ruske diplomatije Marija Zaharova upravo je zaprijetila Finskoj i Švedskoj, i to vojnim posljedicama.

U izjavi, koju je objavilo ministarstvo vanjskih poslova Rusije na Twitteru, kazala je da bi pristupanje Finske i Švedske NATO-u imalo vrlo ozbiljne vojne i političke posljedice.

“Predanost finske vlade vojnoj politici nesvrstanih smatramo važnim faktorom u osiguravanju sigurnosti i stabilnosti u sjevernoj Europi. Pristupanje Finske NATO-u imalo bi ozbiljne vojne i političke posljedice”, kazala je Zaharova u obraćanju.

💬#Zakharova: We regard the Finnish government’s commitment to a military non-alignment policy as an important factor in ensuring security and stability in northern Europe.

☝️Finland’s accession to @NATO would have serious military and political repercussions. pic.twitter.com/eCY5oG23rL

— MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) February 25, 2022

Ruska prijetnja dolazi nakon što je šef NATO-a Jens Stoltenberg danas najavio da je pozvao Finsku i Švedsku, koje nisu članovi vojnog saveza, na vanredan virtualni samit na kojem će se raspravljati o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Dok Finska u nekim pitanjima sarađuje sa NATO savezom i prisustvuje današnjem sastanku tog tijela u Briselu, ona se formalno nije pridružila bloku.

Prošlog mjeseca, premijerka Sana Marin rekla je da je “malo vjerovatno” da će Finska podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u tokom njenog mandata.Prethodni članakGlumac zatražio od suda da njegovoj supruzi zabrani da mu prilazi
Naredni članakSEMINAR ZA VJEROUČITELJE : ZNAČAJ ZEKAT-BEJTUL-MAL FONDA