Naslovnica Bosna i Hercegovina Ruska vojska izvela novi napad na civilne strukture: “Ubijeno je najmanje 33...

Ruska vojska izvela novi napad na civilne strukture: “Ubijeno je najmanje 33 civila”

65

U saopštenju se navodi da su zgrade srušene, a da su tijela izvučena iz ruševina. Dodaje se da je 18 civila povrijeđeno, a potraga i spašavanje su prekinuti zbog intenzivnih napada

Državna služba za hitne slučajeve Ukrajine saopštila je da je ruska vojska izvela vazdušne napade na civilne strukture u gradu Chernihiv i da su ubijena najmanje 33 civila, javlja Anadolu Agency (AA)

U saopštenju se navodi da su zgrade srušene, a da su tijela izvučena iz ruševina. Dodaje se da je 18 civila povrijeđeno, a potraga i spašavanje su prekinuti zbog intenzivnih napada.

Ruska vojska je u četvrtak rano ujutro pogodila rezervoare goriva u Chernihivu.

Napad Rusije na Ukrajinu koji je počeo 24. februara izazvao je bijes međunarodne zajednice, a Evropska unija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Japan i Sjedinjene Američke Države (SAD) Moskvi su uvele ekonomske sankcije.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, u Ukrajini je od početka rata ubijeno 227 civila, a 525 ranjeno. Ukrajinske vlasti procjenjuju da je broj poginulih više od 2.000. Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) procjenjuje da je više od milion ljudi izbjeglo u susjedne zemlje.

Prethodni članakUkrajinci: Ruski agresor zauzeo nuklearku u Zaporožju koju je granatirao i zapalio
Naredni članakBIHAĆ: ISTEKAO ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA LEGALIZACIJU BESPRAVNO IZGRAĐENIH GRAĐEVINA