Naslovnica Bosna i Hercegovina Sa bh. tržišta povučena dva modela roštilja, moraju biti uništeni

Sa bh. tržišta povučena dva modela roštilja, moraju biti uništeni

68

Riječ je o roštiljima marke “BABALE”, modeli “A 277” i “A 278” porijeklom iz Kine, koji ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1860-1+A1:2019

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučena su dva sklopiva roštilja od 60 i 65 centimetara zbog rizika od požara i opekotina, kao i laserski pokazivač koji predstavlja rizik od povrede oka, a njihovim kupcima se preporučuje da ih prestanu koristiti i vrate u trgovinu maloprodaje.

Riječ je o roštiljima marke “BABALE”, modeli “A 277” i “A 278” porijeklom iz Kine, koji ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1860-1+A1:2019, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Roštilji predstavljaju rizik od požara i opekotina, jer prilikom upotrebe može doći do prevrtanja i ispadanja sadržaja iz odjeljka za gorivo, a proizvodi ne sadrže potrebna upozorenja i informacije za korisnike.

Laserski pokazivač, koma je nepoznata zemlja porijekla, model i uvoznik, predstavlja rizik od povrede oka i oštećenja vida jer spada u klasu “3B”, a proizvod ne sadrži potrebna upozorenja i informacije za korisnike propisane u standardu BAS EN 60825-1:2016.

Iz Agencije je navedeno da su poslovni subjekti preduzeli mjere povlačenja proizvoda sa tržišta i njihovo uništavanje.

Prethodni članakDvije osobe uhapšene pri ulasku u BiH, traženi su po Interpolovim potjernicama
Naredni članakNajavili odlazak iz BiH: Robotička reprezentacija prva u svijetu, zadnja na listi prioriteta