Naslovnica Svijet SAD poručile da je prerano znati je li Rusija ozbiljna oko Ukrajine

SAD poručile da je prerano znati je li Rusija ozbiljna oko Ukrajine

73

Sljedeća runda razgovora između NATO-a i Rusije bit će održana u srijedu, a treća sjednica regionalnog sigurnosnog tijela OSCE-a i Rusije planirana je za četvrtak

Bijela kuća je u utorak saopćila da je “prerano” znati je li Rusija ozbiljna po pitanju rješavanja sigurnosnih tenzija u i oko Ukrajine.

Nakon razgovora sa američkim diplomatama u Ženevi i budućih pregovora u Briselu, “prerano je reći da li su Rusi ozbiljni po pitanju puta u diplomatiju ili ne”, rekla je glasnogovornica za medije Jen Psaki, prenosi France 24.

Psaki je rekla da ostaje da se vidi “da li su spremni da ozbiljno pregovaraju – mi jesmo – ili da li će iskoristiti razgovore kao izgovor da diplomatija nikako ne bi mogla da funkcioniše.”

Sljedeća runda razgovora između NATO-a i Rusije bit će održana u srijedu, a treća sjednica regionalnog sigurnosnog tijela OSCE-a i Rusije planirana je za četvrtak.

Washington i njegovi evropski saveznici vrše pritisak na Rusiju da povuče snage sa granice s Ukrajinom, dok Moskva gura Zapad da pristane na dugačku listu onoga što Kremlj kaže da su sigurnosne garancije.

Autor: Fena

Prethodni članakAmerički Vrhovni sud blokirao Bidenovu odluku o obaveznoj vakcinaciji za uposlenike
Naredni članakFirmama u Sloveniji prijeti velika nestašica radnika, uzrok – izolacija