Naslovnica Svijet SAD poručile da je prerano znati je li Rusija ozbiljna oko Ukrajine

SAD poručile da je prerano znati je li Rusija ozbiljna oko Ukrajine

42
0

Sljedeća runda razgovora između NATO-a i Rusije bit će održana u srijedu, a treća sjednica regionalnog sigurnosnog tijela OSCE-a i Rusije planirana je za četvrtak

Bijela kuća je u utorak saopćila da je “prerano” znati je li Rusija ozbiljna po pitanju rješavanja sigurnosnih tenzija u i oko Ukrajine.

Nakon razgovora sa američkim diplomatama u Ženevi i budućih pregovora u Briselu, “prerano je reći da li su Rusi ozbiljni po pitanju puta u diplomatiju ili ne”, rekla je glasnogovornica za medije Jen Psaki, prenosi France 24.

Psaki je rekla da ostaje da se vidi “da li su spremni da ozbiljno pregovaraju – mi jesmo – ili da li će iskoristiti razgovore kao izgovor da diplomatija nikako ne bi mogla da funkcioniše.”

Sljedeća runda razgovora između NATO-a i Rusije bit će održana u srijedu, a treća sjednica regionalnog sigurnosnog tijela OSCE-a i Rusije planirana je za četvrtak.

Washington i njegovi evropski saveznici vrše pritisak na Rusiju da povuče snage sa granice s Ukrajinom, dok Moskva gura Zapad da pristane na dugačku listu onoga što Kremlj kaže da su sigurnosne garancije.

Autor: Fena

Prethodni članakAmerički Vrhovni sud blokirao Bidenovu odluku o obaveznoj vakcinaciji za uposlenike
Naredni članakFirmama u Sloveniji prijeti velika nestašica radnika, uzrok – izolacija

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime