Naslovnica Sport Samir Avdić imenovan za vođu tima za izradu plana obnove trebevićke bob...

Samir Avdić imenovan za vođu tima za izradu plana obnove trebevićke bob staze

22

Vlada je ranije proglasila obnovu bob staze projektom od javnog interesa za Kanton Sarajevo, što je posebno važno u kontekstu moguće zajedničke kandidature Grada Barselone i Grada Sarajevo za Zimske olimpijske igre 2030. godine

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je danas Tim za izradu plana revitalizacije i rekonstrukcije trebevićke bob staze.

Timom će rukovoditi ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, a u njegovom sastavu su i dogradonačelnica Anja Margetić, te predstavnici nadležnih kantonalnih javnih uprava, preduzeća i zavoda, Sankaškog saveza BiH, Ministarstva privrede, Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Kantonalnog pravobranilaštva i Kabineta premijera KS.

Vlada je ranije proglasila obnovu bob staze projektom od javnog interesa za Kanton Sarajevo, što je posebno važno u kontekstu moguće zajedničke kandidature Grada Barselone i Grada Sarajevo za Zimske olimpijske igre 2030. godine. Jedan od uslova jeste da bob staza bude obnovljena i uključena u svjetska takmičenja za sve zimske olimpijske discipline koje se mogu održavati na njoj.

Kako je istaknuto, bob staza na Trebeviću, kao jedna od 17 u svijetu, je prioritet za obnovu jer predstavlja neprocjenjivu vrijednost za budući društveno-ekonomski i održivi razvoj kantona. Njenom obnovom će Sarajevo postati još privlačnija zimsko-sportska i turističko-rekreativna destinacija.

Imenovani članovi Tima za za revitalizaciju i rekonstrukciju trebevićke bob staze dostavit će Plan aktivnosti Vladi Kantona Sarajevo na dalje postupanje, saopćeno je.

Autor: Fena

Nisvet Jusić
Prethodni članakJapan šalje Ukrajincima bespilotne letjelice, a pogledajte šta im stiže od Britanaca
Naredni članakAmerički analitičar i reporter pridružio se odbrani Ukrajine: “Dosta priče, vrijeme je za akciju”