Naslovna USK Sana se gradi! Fantastičan pogled iz zraka na sportski centar u Sanskom Mostu

Sana se gradi! Fantastičan pogled iz zraka na sportski centar u Sanskom Mostu

Od admin
A+A-
Resetiraj

U Mahali, Sanski Most, radovi na izgradnji dugoočekivanog Sportsko-rekreativnog centra ulaze u završnu fazu.
Vrijednost ove impresivne investicije iznosi 2 milijuna KM, a najvećim dijelom financira se sredstvima Vlade Unsko-sanskog kantona (USK). Ovaj projekt je značajan ne samo za Mahalu već i za cijeli region, obećavajući nove mogućnosti za sportske aktivnosti i zajednička okupljanja.

Projekt obuhvaća izgradnju modernih sportskih terena, uključujući nogometni stadion, teniski teren i atletsku stazu, prateće objekte s svlačionicama, kao i rekreacijske zone za građane svih dobnih skupina. Očekuje se da će Sportsko-rekreativni centar Mahala postati epicentar sportskih događanja u regiji, pružajući mogućnosti za razvoj različitih sportova i sportskih talenata.
Također, ovaj centar će biti važno mjesto za promociju zdravog načina života i tjelesne aktivnosti, što će doprinijeti općem blagostanju zajednice.

Izvođači radova istaknuli su da su u fazi završetka glavnih konstrukcijskih radova te da se radi na presvlačenju tartan-staze i polaganju vještačke – hibridne trave. Očekuje se da će Sportsko-rekreativni centar biti spreman za otvaranje u narednim mjesecima.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE